A 600 négyzetméteres teret a Sanayi313 hozta létre , mint menedéket a repülőtéri nyüzsgés elől .

"A projekt kihívása az volt, hogy olyan helyet hozzunk létre, ahol az emberek elzártnak és nyugodtnak érezhetik magukat Európa egyik legforgalmasabb repülőtéri termináljának nyüzsgő környezetében" - mondta a Sanayi313 alapítója, Enis Karavil a Dezeen.com-nak.

Két nagy, L-alakú tálalópult felül tetővel zárja le az ülőhelyet. A pultok között egy bonyolult fémkapukkal ellátott boltív vezet egy "fagyott" szökőkúthoz a projekt közepén.

A szökőkút hagyományos travertin kőből készült, egyedileg készített, szájfújású üvegdarabokkal.

A két szakaszban elkészült szökőkutat először kifaragták és összeszerelték, mielőtt a kortárs török ​​üvegművész, Derya Geylani megalkotta volna az üvegdarabokat, hogy megteremtse a "fagyott" kifejezést.

Kaimakk Lian Beraha szerint a szökőkút „az élet, az öröm, a bőség és a tejszín kitörésének gondolatából formálódott”.

A szökőkutat körülvevő magas boltívek sora támaszkodik szoborszerű, totemoszlopszerű oszlopokra, amelyek az éttermet körülvevő oszlopcsarnokot alkotják.

"A stúdió különféle visszatérő formákat halmozott totemszerű oszlopokká, köztük arany korongokkal, és ívelt blokkokat helyezett el a tetejére, mintha Legóval játszana" - magyarázta Karavil a dezeen.com-nak.

Kép és szöveg forrás: dezeen.com